ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ 21ης Απριλίου 2012


Στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Αγγελοκάστρου το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 παρατάχθηκαν οι ομάδες Π. Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (με την έννοια του γηπεδούχου) και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, για τον τελικό του Νομού Αιτωλοακαρνανίας του πρωταθλήματος Προπαίδων Ποδοσφαιρικής περιόδου 2011 – 2012.
Με την παρουσίαση των παικτών στους φιλάθλους άμεσα έγινε αντιληπτό ότι η διάπλαση λόγω ηλικιακής υπεροχής των παικτών του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ήταν δυσανάλογη με εκείνη των παικτών του Π. Ο. ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
Ωστόσο, αυτά τα παιδιά - αν και ο μέσος όρος ηλικίας τους ήταν μικρότερος από τα αντίστοιχα των υπολοίπων 18 ομάδων που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα -  κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό και να εκπροσωπήσουν την πόλη τους, περνώντας μπροστά από τις 5 Ακαδημίες που εδρεύουν στο Μεσολόγγι.
Κερδίζοντας τις εντυπώσεις, οι μικροί του Π.Ο. ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ προσέφεραν σε όλους τους παίκτες της αντίπαλης ομάδας αναμνηστικό από το Μεσολόγγι, ενώ ο προπονητής τους Δ. Μανιάτης στον προπονητή του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ Κ. Τάκο και στους διαιτητές του αγώνα.
Οι σαράντα φίλαθλοι γονείς των παιδιών είχαν φτιάξει μια όμορφη ατμόσφαιρα με καπνογόνα και με τις φωνές τους προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους μικρούς.

Α΄  ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η κατοχή μπάλας ανήκει στον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ,  που με ωραίες εναλλαγές στις θέσεις και στις πάσες προσπαθούσε να σπάσει το αμυντικό τείχος των παιδιών του ΗΡΑΚΛΗ, χωρίς όμως να τα καταφέρει σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Περιορίστηκε σε 9 σουτ έξω από την περιοχή, εκ των οποίων τα 3 βρήκαν την εστία αλλά και τον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας Δ. Λάκκα σε ετοιμότητα.
Τα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ υπερέβαλαν εαυτούς και στα 30 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, έχοντας καθαρό μυαλό και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που είχαν πάρει πριν την έναρξη του αγώνα. Στο 18 λεπτό της συνάντησης ο Δ. Πλαστήρας, με ωραία ατομική προσπάθεια, έφτασε πλάγια και αριστερά από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό κατέληξε άουτ.
Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου βρήκε τους παίκτες του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ προβληματισμένους και τους παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ να συνεχίζουν το ταξίδι τους…
Μου μετέφεραν δε, ότι οι διαιτητές της συνάντησης, όταν ξεκουράζονταν κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου στα αποδυτήριά τους, εξέφρασαν την απορία τους αλλά και το θαυμασμό τους για τους μικρούς του ΗΡΑΚΛΗ που είχαν κατορθώσει να κρατήσουν το σκορ 0-0.

Β΄  ΗΜΙΧΡΟΝΟ

«Πάμε να παίξουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο» άκουσαν τα παιδιά του ΗΡΑΚΛΗ από τον προπονητή τους .
Όπως φάνηκε, «πιέζουμε ψηλά», ήταν οι οδηγίες του προπονητή του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ.
Έντεκα λεπτά κράτησε η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό των μικρών παικτών του ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ = ΛΑΘΟΣ
Δύο απανωτά λάθη της άμυνας έφεραν το σκορ στο 0-2 και εκεί τελείωσε ουσιαστικά ο αγώνας, παρά τις όποιες προσπάθειες, αφού η ψυχολογία των μικρών πλέον ήταν πεσμένη.
Δόθηκε όμως η ευκαιρία να παίξουν όλα τα παιδιά στον τελικό αφού έγιναν όλες οι δυνατές αλλαγές, όπως ακριβώς έκανε και ο προπονητής του ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ, διατηρώντας βέβαια σε όλη τη διάρκεια του αγώνα όλους τους υψηλόσωμους παίκτες.
Στο τέλος του αγώνα έγινε η απονομή των κυπέλων και μεταλλίων από την Ε.Π.Σ.Ν. Αιτωλ/νίας στους φιναλίστ του τελικού.
Αν κάποιος περαστικός περνούσε από το γήπεδο του Αγγελοκάστρου μετά την απονομή και έβλεπε τις σκηνές που ακολούθησαν από τους γονείς και τους παίκτες του Π. Ο. ΗΡΑΚΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, θα πίστευε ότι ήταν οι νικητές. Και στην ουσία ήταν νικητές, αφού κατόρθωσαν να φτάσουν στον τελικό του νομού με οδηγό μόνο το πάθος τους, με κίνητρο την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και με δυνάμεις όχι υλικές, παρά μόνο το ψυχικό τους σθένος.
Σαν επιστέγασμα της επιτυχίας των παιδιών του ΗΡΑΚΛΗ, η οικογένεια του Γιάννη Κοντούσια υποδέχθηκε γονείς και παιδια (περί τα 60 άτομα) στο φιλόξενο και γεμάτο ανθρώπινη ζεστασιά σπίτι τους στο Χαλίκι Αιτωλικού έχοντας ετοιμασίες για τη λήξη της αγωνιστικής χρονιάς και η διασκέδαση κράτησε έως αργά το απόγευμα.

3 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στην Π.Ο. του Ηρακλή Μεσολογγίου για την εξαιρετική θέση που κατέκτησε, στο πρωτάθλημα Προπαίδων της Ποδοσφαιρικής περιόδου 2011 – 2012!!! Ένα μεγάλο μπράβο, ακόμα, αξίζει να σημειωθεί στον προπονητή κ.Μανιάτη, καθώς και στους φιλάθλους των μικρών ποδοσφαιριστών, για την υποστήριξή τους σε κάθε αγώνα της ομάδας...! Και πάλι Συγχαρητήρια...!

    Δ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές!
    Eλα ρε ομαδάρααααα...♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή